TOP

Reisdocumenten
Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten aanvullende informatie in te winnen over reisdocumenten en een eventuele visumplicht. Wij proberen je zoveel mogelijk te informeren aangaande je vlucht, echter raden wij je aan tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd.
Dutchroutes gaat bij het geven van de informatie uit van de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Heb je een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit, dan raden wij je aan contact op te nemen over de vereiste reisdocumenten met je ambassade of die van Kroatië.
Alle kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Voor alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) kunnen aanvullende grensformaliteiten gelden. Na boeking ben je zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten, benodigde aanvullende informatie en om te checken of alles ook bij vertrek van de reis nog actueel is.

Controleer dus tijdig de geldigheid van je paspoort of identiteitskaart en die van je medereizigers om teleurstellingen te voorkomen.

Je reisdocumenten worden zowel bij de check-in als bij het instappen gecontroleerd. Word bij de check-in of het instappen geconstateerd dat je reisdocument niet lang genoeg geldig is en word je geweigerd, dan zijn de kosten voor een nooddocument en een nieuw ticket voor eigen rekening. Mocht het zo zijn dat de geldigheid van je reisdocument, om welke reden dan ook, niet goed gecontroleerd is bij de check-in en dit ervoor zorgt dat je geen tijd meer hebt om een nooddocument aan te vragen, dan is dit nooit de verantwoordelijkheid van Dutchroutes. Je bent namelijk altijd zélf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.

 

Medicijnen
Indien je medicijnen gebruikt, neem dan een reserve hoeveelheid mee. Als het gebruik van medicijnen belangrijk voor je is, neem dan tevens je europees medisch paspoort mee en een verklaring in het Engels mee omtrent de voor jou voorgeschreven dosering etc., zodat plaatselijke artsen je bij calamiteiten beter kunnen helpen.

Nu aanmelden!

Meld je nu gratis aan bij Dutchroutes