TOP

Wil je graag een keer overwinteren in Kroatië?
Dutchroutes heeft de leukste en meest geschikte verblijven om de wintermaanden door te brengen. Uiteraard wordt je vakantieadres in Kroatië toch ook een beetje je tweede thuis. Je weet straks op je duimpje dat bakkertje met smakelijk brood te vinden en slaag je bij de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Ideaal als je ook in het appartement regelmatig kookt.
Zo houd je de kosten laag, maar geniet je wel van een heerlijke lange vakantie!

Daarnaast kun je ter plaatse vaak voor een leuk prijsje een kopje koffie bestellen op het terras. Ook bieden veel restaurants speciale extra’s aan overwinteraars, zoals een lekkere daghap voor weinig geld of een aantrekkelijke korting.

 

Wandelen
Kroatië is een paradijs voor actieve overwinteraars die houden van een ongerepte natuur. Kroatië heeft alle ingrediënten voor een prachtige wandelreis, met een keur aan gebieden waar je kunt rondtrekken en genieten van de rust en stilte. De ideale ingrediënten om te overwinteren in Kroatië.

 

Olijven plukken
Ga een dagje mee olijven plukken met de lokale mensen. De olijvenoogst begint in Kroatië normaal gesproken in november, maar het komt vaak voor dat door de vroege rijping al eind oktober geoogst wordt. Het plukken van de olijven wordt vooral met de hand gedaan, met een plastic kam worden de olijven uit de boom ‘geharkt’. De olijven vallen in een net of kleed, waarna de olijven in een mand of krat vervoerd worden voor verdere verwerking tot de uiteindelijk olijfolie.

 

Mandarijnen plukken
In de hele omgeving van de Neretva groeien meer dan een miljoen mandarijnenbomen, die begin september al beginnen te rijpen, echter kan je ze pas plukken vanaf november tot en met februari. En er zijn ook andere vruchten (zoals bijvoorbeeld kersen, citroenen) die het goed doen in de vele kwekerijen in dit vruchtbare gebied. Kies voor een dagje mandarijnen plukken in dit unieke gebied van Kroatië!

Wat is er nog meer te doen?
Naast wandelen, olijven- en mandarijnen plukken is er nog veel meer te doen.
Zo kan je bijvoorbeeld:

  • interessante stedentrips maken
  • deelnemen aan dansavonden
  • een fietstocht maken
  • musea en kerken bezoeken
  • deelnemen aan diverse (kook)workshops
  • en nog veel meer!

 

Meer weten?
Heb je een vraag over overwinteren in Kroatië en met name op het eiland Korcula?
Vul dan dit contactformulier in, dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw vraag.

Nu aanmelden!

Meld je nu gratis aan bij Dutchroutes